
Angus the Bull
Biffens bästa vän.
Restaurang
Om Producenten
När det gäller vinmakning är Hamish filosofi att producera det absoluta perfekta vinet till en bit bra nötkött. Hamish arbetar enbart med Cabernet Sauvignon och producerar endast ett vin. Varje år arbetar han med sina odlare över hela Central Victoria och South Australia, där han noga följer arbetet i vingårdarna. När det är dags för skörd sker en noga selektering om vilka som druvor som har tillräckligt hög kvalité för att bli det perfekta vinet; Angus the Bull.
Vinifiering
Druvorna plockas från rankor som är mellan 10-30 år gamla. De kommer från olika delar av Australien där varje sub-region bidrar med olika attribut till blenden. Några av druvona plockas tidigt för att ge extra syra och några plockas senare för att ge mogen frukt till vinet. Vinet lagras kort tid på franska nya fat för att addera lite extra komplexitet till vinet.
Karaktär
Druvorna till Angus the Bull kommer från fem olika regioner i Victoria och South Australia. Stor, fruktig och komplex doft av mörk läcker frukt, cassis, örter och fat. Ett medelfylligt och smakrikt vin av mörk frukt, choklad och välbalanserad ekkaraktär. Lång och nyanserad eftersmak.
