
Bennati Amarone della Valpolicella
Kungen av Veneto
Restaurang
Om Producenten
Den välrenommerade vinodlarfamiljen har producerat vin sedan slutet av 1800-talet. Det var då Antonio Bennati började sälja sitt vin i de kända stråflaskorna. Efter andra världskriget tog sönerna Enzo och Aldo över företaget och introducerade druvsorter som gav uphov till de berömda Verona-viner som hela världen kom att uppskatta: Ripasso, Soave Classico och Amarone. Gemensamt för Bennatis viner är deras tydliga ursprungskaraktär och kvalitet samt att stilen på vinerna är torra, eleganta och matvänliga.
Vinifiering
Skörden sker i slutet av september och enbart de bästa druvorna används till Bennatis Amarone. All skörd sker manuellt och placeras i små plastbackar som staplas på varandra i ett välventilerat och torrt lager där druvorna får torka i ca 4 månader innan de pressas och avstjälkas. Alkoholjäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar vid 25 grader för att extrahera så mycket smak som möjligt. Vinet lagras sedan i 24 månader på barriquer och på stora ekfat.
Karaktär
Vinet är torrt med balanserad syra och markerade tanniner. Fylligt, smakrikt, kryddigt vin med karaktär av örter, mogna körsbär, kryddor och fat. Lång, elegant balanserad eftersmak
