
Bennati Valpolicella Ripasso Superiore
Restaurang
Om Producenten
Den välrenommerade vinodlarfamiljen har producerat vin sedan slutet av 1800-talet. Det var då Antonio Bennati började sälja sitt vin i de kända stråflaskorna. Efter andra världskriget tog sönerna Enzo och Aldo över företaget och introducerade druvsorter som gav uphov till de berömda Verona-viner som hela världen kom att uppskatta: Ripasso, Soave Classico och Amarone. Gemensamt för Bennatis viner är deras tydliga ursprungskaraktär och kvalitet samt att stilen på vinerna är torra, eleganta och matvänliga.
Vinifiering
Alla druvor skördas manuellt och avstjälkas. Efter försiktig pressning jäser vinet på temperaturkontrollerade ståltankar vid 24-25 grader.
Speciellt för Ripasso är att vinet får genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna av druvorna som används för att framställa Amarone. Detta bidrar till den generösa och fruktiga stilen som Bennatis Ripasso erbjuder. Vinet lagras 12 månader på franska barriqer och på stora ekfat, innan det filtreras lätt.
Karaktär
Djup rubinröd färg, doften är elegant av toner av mogna röda körsbär, tobak och mörk choklad och en hint av vanilj. Smaken är fyllig med hög syra, viss kryddighet, ton av fat och inslag av körsbär, torkad söt frukt, vanilj och kryddor.
