
Recioto della Valpolicella
Restaurang
Om Producenten
Den välrenommerade vinodlarfamiljen har producerat vin sedan slutet av 1800-talet. Det var då Antonio Bennati började sälja sitt vin i de kända stråflaskorna. Efter andra världskriget tog sönerna Enzo och Aldo över företaget och introducerade druvsorter som gav uphov till de berömda Verona-viner som hela världen kom att uppskatta: Ripasso, Soave Classico och Amarone. Gemensamt för Bennatis viner är deras tydliga ursprungskaraktär och kvalitet samt att stilen på vinerna är torra, eleganta och matvänliga.
Vinifiering
Efter skörden lufttorkades druvorna i 3-4 månader. Detta gör att druvorna tappar en stor del av sin vätska och får en högre koncentration av smak och sockerhalt. Efter avslutad torkning avstjälkades och pressades druvorna försiktigt och får jäsa i 20 dagar. Vinet får sedan lagras i ca 18 månader beroende på årgång på franska barriquer.

Karaktär
Färgen är mörkt röd med en violett nyans. Doften är stor och fruktintensiv med inslag av körsbär, plommon och mogna röda frukter man hittar även toner av choklad, dadlar och russin. Smaken är välstrukturerad av mörk frukt så som körsbär, björnbär och fikon. Lång eftersmak med påfallande frisk syra med ett avslut av trevligt rostade toner som kommer från faten.
