Sercial 10 years old
Restaurang
Om Producenten
Familjen Blandy är unik genom att vara den enda familjen av alla de ursprungliga grundarna av vinhandeln på Madeira som fortfarande äger och drivs av samma familj sedan starten. Under hela sin långa historia på ön har familjen spelat en ledande roll i utvecklingen av Madeiravin och familjemedlemmar fortsätter att bo på Madeira och upprätthåller en tradition som går tillbaka till 1811: Två århundraden av utsökt vinproduktion.
Vinifiering
Noggrann selektering av druvorna innan de avstjälkas. Jäsningen sker i ståltank med naturlig jäst och efter ca 7 dagar fortifieras musten vid önskad grad av sötma. Lagring sker därefter enligt "Canteiro" vilket innebär att vinet ligger på ekfat i minst 4 år. Faten förvaras på loft där den naturliga värmen från solen utifrån värmer upp vinet. Faten är aldrig helt fulla vilket gör att vinet långsamt börjar oxidera och utveckla teritära aromer. Man förlorar ca 7 % av vinet under ett år genom uppvärmningen. Vinmakaren bestämmer när vinet ska flyttas från översta loftet nedåt till de svalare våningarna för att kontrollera förlusten av vin.
Karaktär
Något torrare variant med upplyftande syra. Tydliga toner av bittermandel. Långt ihållande avslut med inslag av hasselnöt.