Bossi Fedrigotti Fojaneghe
Första årgången av Fojaneghe producerades 1961 och var då den allra första Bordeaux-blenden från Italien.
Restaurang
Om Producenten
Familjen Conti Bossi Fedrigotti har bott i byn Rovereto som ligger i Trentino, Dolomiterna i norra Italien i närmare 600 år och har producerat vin i 300 år. Passionen för landskapet och de karakteristiska vinerna från regionen har förts vidare i generationer från den första årgången som producerades 1697.
Vinifiering
Druvorna odlas på vingårdar i Trentino, på 300 m.ö.h i en kalk- och basaltrik jordmån där svalkande vindar sveper in från Gardasjön. Efter en noggrann selektering, där endast de bästa druvorna väljs ut, pressas försiktigt och genomgår alkoholjäsning på ståltankar. Efter avstjälkning macereras vinet i omkring 25 dagar för att sedan lagras i 18 månader på franska fat och därefter vila minst ett år på flaska.
Karaktär
Inbjudande doft av blåbär och björnbär samt toner av vanilj och örter. Elegant och välstrukturerat med lena tanniner och inslag av plommon. Lång eftersmak. smakrik och fyllig och väldigt bra balans mellan syra och tanniner. Lång eftersmak. Passar utmärkt till rött kött, vilt samt lagrade hårdostar.