Bossi Fredrigotti Vign’Asmara
Restaurang
Om Producenten
Familjen Conti Bossi Fedrigotti har bott i byn Rovereto som ligger i Trentino, Dolomiterna i norra Italien i närmare 600 år och har producerat vin i 300 år. Passionen för landskapet och de karakteristiska vinerna från regionen har förts vidare i generationer från den första årgången som producerades 1697.
Vinifiering
Druvorna odlas på vingårdar i Trentino, på 300 m.ö.h i en kalk- och basaltrik jordmån där svalkande vindar sveper in från Gardasjön. Vinet jäser på nya franska ekfat och genomgår regelbunden batonnage. Vinet lagras sedan i 10 månader på franska ekfat och därefter två månader på ståltank. Efter buteljering får vinet vila i 4 månader på flaska.
Karaktär
Intensiv fruktig doft av tropisk frukt, citrus och äpple samt inslag av ek. Fylligt och smakrikt med krämig struktur och lång eftersmak. Passar bra till en krämig pasta och risotto.