
Diemersdal Matys Cabernet Sauvignon Merlot
Restaurang
Om Producenten
Diemersdal ligger i en av de äldsta vinregionerna i Cape, Durbanville Wine Valley. De olika jordmånerna och sluttningarna skapar optimala förhållanden för premiumviner med framträdande druvkvaliteter. De torra markerna producerar druvor med koncentrerade smaker och med hjälp av de kylande vindarna – ”cooling mists” – som rullar in från Atlanten så mognar druvorna samtidigt. Resultatet blir klassiska viner som kombinerar det bästa av gamla och nya världar.
Vinifiering
Jäsning sker vid 24-28 grader celsius i öppna kar under 5-7 dagar. Malolaktisk jäsning sker spontant på ståltank. Vinet lagras 10 månader i ståltankar samt äldre 225 L franska ekfat.
Karaktär
Ett vin i modern stil, aromer av mogna röda frukter och toner av mörk choklad. Fruktig och något kryddig i stilen med lena och mjuka tanniner. Ett tillgängligt och välbalanserat vin.
