Gekkeikan Juanmai Sake
Sake Junmai är en premiumsake tillverkad av ris och passar perfekt till sushi, ramen och tempura.
Restaurang
Om Producenten
Gekkeikan Sake Co. är världens största tillverkare av sake med anor från 1600-talet.
Vinifiering
Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på ca 20 volymprocent efter avslutad jäsning.Under jäsningen får socker och alkohol tillsättas, men det är inte alltid det görs beroende på vilken sorts sake man vill göra. Vanligtvis får den unga saken lagras i ståltank omkring 6 månader varefter den späds till 14-16 volymprocent.
Karaktär
Stor doft med inslag av päron, mandelblommor, grön banan och jasminris. Nyanserad smak med liten sötma, inslag av gråpäron, mandelblommor, vitpeppar, grön banan och jasminris.