
Etna Rosso
Restaurang
Om Producenten
Egendomen är uppkallad efter Marcos dotter Elena (Eli) och det är även Elenas konst som pryder alla fl asketiketter. Allt startade 2006 när Marco erbjöds att köpa två väldigt små vingårdar, bägge i välrenommerade crus, Feudodi Mezzo och Moganazzi-Voltasciara. Han bestämde sig för att köpa och p.g.a att odlingarna var så små påminde dom honom om hans dotter Elena vilket fi ck honom att döpa egendomen efter henne. Marco äger idag ca 5 ha där han odlar de röda druvsorterna Nerello Cappuccio, Nerello Mascalese samt den gröna druvan Carricante.
Vinifiering
Druvorna skördas under de tio första dagarna i oktober. Fermentering och maceration sker under 8-10 dagar för att därefter tappas på stora franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Efter 10-11 månaders lagring på stora franska ekfat samt en månad på ståltank tappas vinet ofiltrerat på flaska.
Karaktär
Solvarm doft av mogna röda bär och toner av viol, mineral och örter. Den pigga syran bär upp smaken av både röda bär och örter. I eftersmaken framträder torkade blommor tillsammans med mineraliska toner och torra, nästan kalkiga tanniner.
Utmärkelser
