Marimar Cristina
Restaurang
Om Producenten
Marimar Torres, syster till Miguel Torres, har skapat en egen personlig stil och utvecklat sina viner med stor internationell framgång.
Vinifiering
Druvorna skördas i september, avstjälkas till 85-90% och jäses vid 30 grader i små rostfria ståltankar med 15 dagars skalkontakt. Vinet dras sedan över till 100% nya 225l franska ekfat i 4 månader. Därefter blandas vinet och lagras ytterligare på franska andragångsanvända fat till det är dags för buteljering. Vinet buteljeras ofiltrerat. Cristina är vinmakaren Marimar Torres dotter. Den här special versionen har gjorts sedan 2002.
Klonerna som används är 70% Swan and 30% Pommard.
Karaktär
Djupt granatröd färg, hög intensitet. Doften är stor, ren och mörkt rödaktigt bärfruktig med inslag av solmogna vildhallon, en lätt kryddig ekfatsnyans och sval vegetativ nyans som ger vinet en extra komplexitet. Smaken är medelfyllig, intensiv med lätt sötaktigt fruktig, fin syra, men också en aning knuten knuten trots sin elegans. Eftersmaken är medellång med något, än så länge, knutna tanniner. Passar till eleganta kött- och fågelrätter, gärna med inslag av rostade rotfrukter (vars sötma balanserar vinets fruktsötma), rödvinssåser (vars syrlighet balanserar vinets friska syra) och inslag av sälta från exempelvis rökt sidfläsk eller andra charkuterier. Detta vin passar också bra till stekta och grillade rätter av vit fisk med liknande tillbehör.