Marimar La Masia Pinot Noir
La Masia är katalanska för den lilla lantbruksbyggnad som var vanligt förekommande på den katalanska landsbygden och är en hyllning till Marimars katalanska rötter.
Restaurang
Om Producenten
Marimar Torres, syster till Miguel Torres, har skapat en egen personlig stil och utvecklat sina viner med stor internationell framgång.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand i september, avstjälkas till 85-90% och jäses sedan vid 28-30 grader i små öppna ståltankar med 15 dagars skalkontakt. Vinet tappas sedan över i franska ekfat, cirka 30-35 procent nya, för att genomgå malolaktisk jäsning och lagring under 10-11 månader. Det buteljeras utan att filtreras.
Klonerna i denna årgång är 40% Swan, 22% Pommard, 20% Dijon 115 och 18% Dijon 667.
Karaktär
Klart körsbärsröd färg, medelhög intensitet. Doften är medelstor, rent rödfruktig och intensiv med fina toner av söta röda bär, en sval vegetativ nyans. Passar utmärkt till eleganta kött- och fågelrätter, gärna med inslag av rostade rotfrukter (vars sötma balanserar vinets fruktsötma), rödvinssåser (vars syrlighet balanserar vinets friska syra) och inslag av sälta från exempelvis rökt sidfläsk eller andra charkuterier. Detta vin passar också bra till stekta rätter av vit fisk med liknande tillbehör.