Hey Malbec! TF SLUT
Argentinas flaggskepp Malbec, i annorlunda kostym!
Restaurang
Om Producenten
Karaktärsfulla, lekfulla och unika i sin egen stil. Så kan vi förklara vinerna från Matias Riccitelli.
På över 1100 meter över havet i området Lujan de Cuyo, grundade Matias Riticelli 2009 sin egen vingård. Där odlar han sina egna vinstockar men samarbetar också med många små fristående odlare. Många av dem med gårdar på höjder mellan 1000 och 1700 meter över havet. 2015 började Matias att återuppta produktionen i mycket gamla vingårdar i Patagonien. Det projektet går under namnet Old Wines from Patagonia.
Vinifiering
100 % Malbec där 50 % plockas från vingårdar i Uco Valley och resterande 50 % kommer från vingårdar i Luján de Cuyo i Mendoza.
Skörden sker alltid manuellt och uttaget ligger kring 7000 kg/ha.
Jäsningen är uppdelad i två olika metoder. 80 % jäser temperaturkontrollerat (mellan 25-27 grader) där musten macereras i 25 dagar. 3 gånger per dag görs en s.k. "pumpover" där musten dras från jäsningskärlet till ett annat och sedan tillbaks igen. Resterande 20 % av druvorna får jäsa som hela klasar enligt kolsyremetoden.
När jäsningen är klar vilar 100 % av vinet på små betongtankar.
Karaktär
Josiga mörka bär, toner av viol och en angemän pepprighet. Lena och mogna tanniner som avslutas i ett mjuk och rikt avslut.