Chianti Classico
Restaurang
Om Producenten
I hjärtat av Chianti Classico finner vi den anrika producenten Tenuta Poggio Bonelli. En egendom med en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet. Chiantis vackra landskap är täckt av vinodlingar och olivlundar. I Chianti är förhållandena perfekta för Sangiovese vilken är den druva som används för att tillverka de klassiska Chianti-vinerna.
Vinifiering
Druvorna växer på 280 meters höjd med sydlig exponering. Traditionell verifiering, efter pressning jäser musten i rostfria ståltankar och genomgår 10 dagars skalmacerering. Därefter lagras vinet i små ekfat i 10 månader och därefter 3 månader på flaska.
Karaktär
Ursprungstypisk vin med fruktig doft med troner av sura körsbär, timjan och läder. Medelfylligt, välbalanserat och lång eftersmak. Passar utmärkt till traditionell italiensk mat såsom vildsvinsragu, pizza och lagrade hårdostar.