
Tamaral Reserva
Restaurang
Om Producenten
Tamaral grundades 1997 av familjen de Santiago som har sitt säte i staden Penafiel och omfattar cirka 70 hektar vingårdar i Ribera del Duero fördelat på fyra vingårdar; Pago de la Mira (26 ha), La Calera (6 ha), Pago de Tablares (4 ha) samt 35 hektar arrenderade vingårdar i Baños de Valdearados. Tamaral har också en vingård i Rueda Nava del Rey (strax väster om Ribera del Duero) som omfattar 16 hektar. Vinmakare är Nicola Tucci.
Vinifiering
Jäsning och maceration i rostfria ståltankar vid en kontrollerad temperatur på 26ºC.
Lagring 24 månader i franska och amerikanska ekfat.
Karaktär
Ett vin med stor personlighet, Intensiv körsbärsröd färg med kardinalröd kant. Stor aromatisk komplexitet där mycket mogen svart frukt (björnbär) och toner av plommon framträder, alla väl integrerade med fina kryddiga inslag (nejlika och kanel) samt kakao från lagringen i franska ekfat. Silkeslen, delikat och intensiv i munnen, med en långvarig och elegant avslutning.
Passar utmärkt till rökt kött och fisk, rött kött, tryffelrätter och lagrade ostar.

