
Colpasso Nero d'Avola
Druvor från Belice på västra Sicilien
Restaurang
Om Producenten
Italien har ett varierande klimatförhållanden från de svalare regionerna i norr till värmen i söder. Det är denna mängd av möjligheter och enorma utbud av inhemska druvsorter som The Wine People bygger sin affärsidé på.
Vinifiering
Skörden sker manuellt i slutet av september och början av oktober. Druvorna transporteras i små behållare så att de inte ska krossas av sin egen vikt och avstjälkas varsamt innan fermentering. Fermenteringen sker vid kontrollerad temperatur på 22-24 grader. Musten pumpas runt så att man får mest möjliga färgextraktion, mjuka tanniner och aromer från skalen.

Karaktär
Djupt lilaröd färg. Intensiv och fruktig doft med inslag av svartpeppar och kryddor. Stor fruktig smak, med inslag av mörka bär och kryddor. Välbalanserad, rund och komplex eftersmak.
