Groh Grohsmaul Spätburgunder
Tysklands nya stjärna - Spätburgunder
Restaurang
Om Producenten
Familjen Groh har producerat vin i flera generationer och de första vingårdarna köptes redan 1899 av Heinrich Groh. Idag är det fjärde generationen som driver vingården och begåvade vinmakaren Axel Groh strävar efter att tydligt få vingårdarnas och jordmånarnas olika karaktärer att tydligt avspegla sig i vinerna.
Vinifiering
2016 var inte en lätt årgång för de tyska vinproducenterna. Våren visade växlande väder med mycket regn men också varma temperaturer inklusive kraftiga stormar och till och med hagel.
Druvorna genomgår en strikt selektering, endast de bästa väljs ut. 80% av vinet jäser och lagras på stora ekfat och resterande 20 % på franska barriquer.
Karaktär
En härligt inbjudande doft av mogna röda bär, mineral och en lätt ton av ekfat. Smaken är frisk med välintegrerade tanniner, bra struktur och en tydlig fruktighet av röda bär. Smaken är lång och balanserad.