TESCH St. Remigiusberg
St. Remigiusberg kommer från Tesch minsta vingårdsläge. Jordmånen består av nedslitet vulkaniskt berg och järnrik lerjord vilket ger vinet dess karaktär
Restaurang
Om Producenten
Dr. Martin Tesch är en av Tysklands mest kända vinproducenter. Han driver nu familjens vingård som är över 300 år gammal, i Langenlonsheim i Nahe. TESCH-portföljen består mestadels av prisbelönta vingårdsbetecknade viner som produceras i klassisk torr stil och ett urval av internationellt erkända konceptviner. Bland de tunga träffarna: RIESLING UNPLUGGED®, ett prisbelönt vin som ses på många marknader runt om i världen och DEEP BLUE®, en komplex vitt vin producerat av Pinot Noir. Hantverk och innovation är ledorden för TESCH och utgör grunden för gårdens framgång.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand och pressas försiktigt efter ett par timmars maceration. När musten fått vila startar jäsningen vid en temperatur på cirka 15-19 grader. 4-6 veckor efter jäsningen dras vinet om och få ligga på sin jästfällning 4-5 månader. Vinet filtreras och klarnas lätt innan buteljering.
Karaktär
ST. REMIGIUSBERG är den minsta vingården bland Tesch olika växtlägen. Jordmånen består av vulkaniska lerjordar med inslag av järn, vilket bidrar till vinets generösa karaktär. Tesch St Remigiusberg har doft av äpple, kvitten, örter, blommor och mandarin. Stor, generös kropp med mogen frukt, mineralitet, fin kryddighet och långt avslut.
Det här är en torr riesling med koncentrerad frukt och mineralitet som tål att lagras upp till tio år.