Canevel Prosecco DOC Brut
Canevel betyder ”liten vinkällare” och anspelar på den plats där husets finaste viner förvaras.
Restaurang
Om Producenten
Idealiska förutsättningar för Prosecco hittar du i Valdobbiadene i provinsen Treviso i nordöstra Italien som är hemvisten för Italiens älskade mousserande vin, Prosecco. Det svala klimatet vid foten av Alperna lockar fram det allra bästa ur Proseccodruvan Glera. Här startade 1979 två hängivna män ett samarbete för att skapa mousserande viner av allra högsta klass
Vinifiering
Den alluviala jordmånen består främst av lera och kalksten, rik på mineraler och mikroelement som är idealiska för produktionen av mousserande viner. Druvorna pressas hela och fermenteras på temperaturkontrollerade ståltankar. Charmat-metoden används för att göra vinet mousserande.
Karaktär
Torrt, friskt och fruktigt med inslag av stenfrukt och citrus. Små fina bubblor och lång eftersmak. Utmärkt som aperitif eller till fisk och skaldjur.