Ksarak
Restaurang
Om Producenten
Ksaras vingårdar är belägna i centrala och västra delen i Bekaa-dalen på en genomsnittlig höjd av 1000 meter över havet. Området åtnjuter ett medelhavsklimat med heta somrar, rikligt med regn och snö under vinterperioden menmilda vårar. Snön som smälter från de Libanesiska bergen ger egna vattenresurser. Bergssluttningarna på varje sida av dalen och dalen i sig skapar ett unikt mikroklimat där kalla nätter kompenserar för heta sommardagar.
Vinifiering
Druvorna pressas och jäser ca 15-20 dagar i låg temperatur. Efter trippeldestillation lagras spriten 2 år i traditionella lerkrukor.
Karaktär
Vattenklar. Fet, oljig och kryddig doft med karaktär av anis och lakrits. Smaken är kryddig och har tydlig karaktär av salmiak och anis.
Serveras med fördel 1/3 Ksarak, 2/3 vatten till Meze. Används mer flitigt idag, både i cocktails och som aperitif.