Fortunello Rosso di Toscano
Vin från klassiskt ursprung
Restaurang
Om Producenten
I den lilla byn Montalcino i Toscana tillverkas några av Italiens absolut bästa viner; Brunello di Montalcino. Området upptäcktes på 1970-talet och har perfekta förhållanden att tillverka viner av hög kvalitet på sangiovese-druvan. Angelo Zannoni är femte generationens vinmakare på La Fortuna, ett vinhus som firade sin 100 årsdag 2007.
La Fortuna är beläget bara några kilometer öst om byn Montalcino. Kuriosa; "Brunello" är dialektalt och betyder "den mörka trevliga".
Vinifiering
Druvorna skördas för hand och vid optimal mognad. Efter jäsning på ståltank lagras vinet i 5 månader på franska ekfat om 225 liter för att sedan vila 5 månader på flaska innan försäljning.
Karaktär
Inbjudande fruktig doft av av körsbär och hallon med en hint av ekfat, blommor och kryddor. Utmärkt till exempelvis pizza eller pasta.