La Fortuna Brunello di Montalcino
Majestätiskt och karaktärsfullt från Toscanas absolut bästa område
Restaurang
Om Producenten
I den lilla byn Montalcino i Toscana tillverkas några av Italiens absolut bästa viner; Brunello di Montalcino. Området upptäcktes på 1970-talet och har perfekta förhållanden att tillverka viner av hög kvalitet på sangiovese-druvan. Angelo Zannoni är femte generationens vinmakare på La Fortuna, ett vinhus som firade sin 100 årsdag 2007.
La Fortuna är beläget bara några kilometer öst om byn Montalcino. Kuriosa; "Brunello" är dialektalt och betyder "den mörka trevliga".
Vinifiering
Druvorna kommer från 30 år gamla vinrankor. Efter noggrann selektering jäser musten på ståltank för att sedan lagras på stora ekfat i 40 månader och därefter vila sedan på flaska 6 månader innan vinet släpps till försäljning.
Karaktär
Elegant och nyanserad doft av moreller, mörk choklad, viol och en hint av mint. Välbalanserat med hög koncentration och inslag av viol, lakrits och plommon. Välintegrerade tanniner och lång eftersmak. Serveras fördelaktigt till en god köttbit, potatisgratäng och en gräddig sås.