Angelorum Recioto
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Jäsningen avslutas i förtid och resultatet blir en hög restsötma och något lägre alkoholhalt, och det är det som är den främsta skillnaden mellan recioto och dess närmaste släkting Amarone della Valpolicella.
Lagring 12 månader på fat.
Karaktär
Stor och fruktintensiv doft med kakao, körsbär i choklad, dadlar och russin. Härlig sötma som följs av mörk frukt så som körsbär, björnbär och fikon. Lång, söt eftersmak med påfallande frisk syra samt rostade fattoner.