Masi Bonacosta Valpolicella
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi”. Producentnamnet Masi är sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Druvorna kommer från Masis vingårdar i Valpolicella Classico DOC med utmärkt exponering och svalkande vindar. Vulkanisk och kalkrik jordmån.
Druvorna till Bonacosta skördas separat och jäser i 20 dagar. Corvina har skalkontakt i 16 dagar medan Rondinella och Molinara har skalkontakt i 10 dagar. Därefter genomgår musten malolaktisk jäsning för att sedan lagras i fyra månader på slovenska ekfat.
Finns även på halvflaska!
Karaktär
Ljuvlig doft av körsbär med en hint av vanilj. Fruktigt med en lätt kryddig touch. Bra struktur, syra och mjuka tanniner. Ett bra matvin som passar extra bra till ost- och charkbrickan samt en smakrik pasta.