Masi Toar
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Corvina samt Rondinella har lagrats i 14 månader på franska och slovenska ekfat varav 50 % nya och 50 % används för andra gången. Oseleta har lagrats på nya franska- och slovenska ekfat.
Lagringspotential: 15 år
Ständig teknisk utveckling har varit viktig för Masis framgångar, men grunden är stabilt densamma – satsningen på Venetos unika druvor Corvina, Molinara och Rondinella. Till dem kommer också Oseleta, en nästan utdöd lokal druva som Sandro Boscaini fann hos en liten odlare. Fyra rankor, mer än hundra år gamla, räddades och bildade grunden för nyplantering. Idag bidrar druvan till att öka komplexiteten i flera av Masis viner. Masi gör till och med en 100 % Oseleta i Osar som är ett unikt vin med tanninstruktur som slår det mesta.
Karaktär
Fylligt vin med doft av körsbär och blåbär samt inslag av vanilj samt kanel. Välstrukturerat med en lång eftersmak. Avnjuts gärna till grillat kött med ugnsbakade rotfukter.