Toar

Masi Toar

Restaurang

Skriv ut
Pris kr Pris 179kr Alkoholhalt13Årgång2018
Land italien Artikelnummer7868001Druvor80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Oseleta
Producent Masi Sockerhalt1,5 g/lVid servering18

Om Producenten

Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.

Vinifiering

Corvina samt Rondinella har lagrats i 14 månader på franska och slovenska ekfat varav 50 % nya och 50 % används för andra gången. Oseleta har lagrats på nya franska- och slovenska ekfat. 

Lagringspotential: 15 år

_10I8684

Ständig teknisk utveckling har varit viktig för Masis framgångar, men grunden är stabilt densamma – satsningen på Venetos unika druvor Corvina, Molinara och Rondinella. Till dem kommer också Oseleta, en nästan utdöd lokal druva som Sandro Boscaini fann hos en liten odlare. Fyra rankor, mer än hundra år gamla, räddades och bildade grunden för nyplantering. Idag bidrar druvan till att öka komplexiteten i flera av Masis viner. Masi gör till och med en 100 % Oseleta i Osar som är ett unikt vin med tanninstruktur som slår det mesta.

Karaktär

Fylligt vin med doft av körsbär och blåbär samt inslag av vanilj samt kanel. Välstrukturerat med en lång eftersmak. Avnjuts gärna till grillat kött med ugnsbakade rotfukter. 

Vill du ha rådgivning?

Emelie Pehrsson 070 499 36 11emelie.pehrsson@twscollective.se
Toar

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

The Wine & Spirits Collective använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies