Masi Masianco
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna till Masianco kommer från Friuli, i den nordöstra delen av Italien nära Venedig. Här råder stor temperaturskillnad mellan natt och dag. Jordmånen består huvudsakligen av kalksten, basalt och lera.
Pinot Grigio-druvornas aromatiska stil passar utmärkt tillsammans med Verduzzo, en inhemsk druvsort som bidrar med struktur. Druvorna vinifieras separat. Pinot grigio-druvorna jäser och lagras på ståltank. Verduzzo-druvorna låter man torka i tre veckor följt av 36 timmars skalmacerering. Därefter jäser musten på ståltank och tappas sedan över på franska ekfat för malolaktisk jäsning och lagring under tre månader.
Verduzzo-druvan lämpar sig bra för appassimento på grund av dess tjocka skal.
Karaktär
Inbjudande doft av mogna äpplen och päron samt en hint av honung, mandel och citrus. Ett fylligt vitt vin med en härlig fräschör och en lång fruktdominerad eftersmak. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och grillat vitt kött.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Modello Bianco
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 79kr
- Fresco di Masi Bianco
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 159kr 119kr
- Bell'Ovile Vermentino Toscana
- italien
- Poderi del Bell'Ovile
- Vitt vin
- 169kr 139kr