
Fransola
Prisbelönt ekfatslagrad Sauvignon Blanc från den 25 hektar stora vingården Fransola
Restaurang
Om Producenten
Familjen Torres är en av världens mest kända familjer i branschen. Redan under mitten av 1600-talet var de verksamma inom vinnäringen och år 1870 etablerade de sig som vinproducent. Sedan dess har namnet Torres borgat sig för kvalitet och hållbarhet samt vunnit många fina utmärkelser genom åren.
2021 fick de bland annat den prestigefyllda utmärkelsen ”World’s Most Admired Wine Brand” för femte gången av Drinks International.
Vinifiering
Druvorna skördas vid olika tillfällen, från första respektive tredje veckan av september. Ungefär hälften av musten jäses i rostfria ståltankar och resten i en kombination av helt nya amerikanska och franska ekfat (från Nevers). Det fatjästa vinet mognar i faten under 8 månader.
Karaktär
Doften är medelstor, friskt aromatisk med nyanser av vita vinbär, och passionsfrukt och med en liten vaniljsöt nyans från ekfat. Smaken är knappt medelfyllig, ren och elegant, ungdomligt frisk i en fräscht torr stil, men här finns även fina toner av citrus och passionsfrukt och en inställsam fruktsötma som ger balans till syran – men vinet är helt torrt. Eftersmaken är medellång, frisk och aromatisk.
