Kort maceration följt av jäsning i ståltankar.
Lagring sker i ståltankar fram till buteljeringen i mars, efter skörden. Ingen lagring på ekfat, endast ståltank.
Restaurang
Pio Cesare som är beläget i Alba i hjärtat av Piemonte, har gjort sig ett världsrykte genom sin konsekvent mycket höga kvalitetsnivå. Det hårda arbetet och det stora engagemanget har gjort att familjen har vunnit många priser både internationellt och i Italien för sina viner.
Idag är det 5e generationen som tagit över efter Pio Boffa i form av Pio Boffas dotter Federica samt Cesare Benvenuto.
Kort maceration följt av jäsning i ståltankar.
Lagring sker i ståltankar fram till buteljeringen i mars, efter skörden. Ingen lagring på ekfat, endast ståltank.
Röda vinbärsdoft och söt frukt. Mjuka och runda tanniner som förstärker den fräscha och milda karaktären. Frisk och ung, med bra struktur. Den kan lagras väl och förstärka den fantastiska Nebbiolo-karaktären. Servera vid en sval temperatur.