Masi Campofiorin
750 ml
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Druvorna kommer från vingårdar med djup kalkrik alluvial jordmån i Verona. 30 % av druvorna till Campofiorin 2020 semitorkas i sex veckor för att sedan lagras i 18 månader på stora slovenska ekfat a 600 L. Vinet vilar därefter i tre månader på flaska innan försäljning.
Masi Campofiorin är originalet för vad som kallas ripasso, skapat av Masi 1964. Ripasso-metoden innebär att vinet genomgår en andra alkoholjäsning tillsammans med skalrester från framställningen av amarone. Vinet lagras därefter på ekfat. Masi ägde under en tid termen ripasso som varumärke men idag är det fritt för alla företag att använda. Masi väljer att avstå från att använda begreppet på grund av den skiftande kvalitet som idag säljs.
Finns i även på halvflaska (79 kr), magnum (150 cl), 3 liter samt 5 liters flaska.
Karaktär
Nyanserat, elegant och kryddigt med doft av mörka körsbär och plommon samt inslag av fat. Smakrikt, mjukt och fruktigt med bra tanninstruktur och frisk syra. Lång fruktig eftersmak. Ett mångsidigt vin som passar till många tillfällen, från aperitif till en middagsbjudning, gärna till en smakrik pasta eller grillat.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Brolo Campofiorin Oro
- italien
- Masi
- Rött vin
- 249kr 209kr