Masi Brolo Campofiorin Oro
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna till detta vin plockas från en och samma vingård, "Brolo di Campofiorin" som ligger i byn Valgatara di Marano.
Vinifieringen sker enligt appaxximento-metoden, där druvmusten får jäsa ytterligare en gång tillsammans med 30 % halvtorkade druvor från tillverkningen av Recioto och Amarone, även kallat ripasso. Vinet lagras i 24 månader i 600 L slovenska ekfat för att att sedan vila i minst fyra månader på flaska.
Lagringspotential: 20 år
Oseleta var en bortglömd inhemsk druva från Verona som återupptäcktes av Masi och började återplanteras av Masi i början av 80-talet. Druvan tillför främst strävhet men också ett annat djup i vinet.
Finns även på magnum i årgång 2014 & 2020
Karaktär
Ett karaktärsfullt och elegant vin med intensiv doft av körsbär, plommon och en touch av kanel och vanilj. Välstrukturerat med en frisk syra och lång fruktig och något kryddig eftersmak. Ett utmärkt och mångfacetterat matvin.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Campofiorin
- italien
- Masi
- Rött vin
- 150kr 135kr
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 125kr 105kr
- Campolongo di Torbe Amarone
- italien
- Masi
- Rött vin
- 1199kr 799kr