Masi Osar
Osar består av 100 % Oseleta, en lokal druvsort som återupptäcktes och återplanterades av Masi i början av 80-talet.
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Från Cantina Privata, en vinkollektion av exklusiva viner i limiterad upplaga från Boscaini-familjens privata källare. Vinerna produceras endast de år då förutsättningarna är som allra bäst.
Druvorna skördas sent vilket bidrar till att vinet blir rundare, får en bra koncentration och högre alkoholhalt. Druvorna avstjälkas för att sedan jäsa 25 dagar med skalkontakt. Därefter genomgår vinet malolaktisk jäsning för att sedan lagras i 24 månader på nya rostade ekfat. Vinet lagras sedan ett år på flaska.
Lagringspotential: 15-20 år
Oseleta var en bortglömd inhemsk druva från Verona som var näst intill utdöd när den återupptäcktes och började återplanteras av Masi i början av 80-talet. Fyra rankor, mer än hundra år gamla, räddades och bildade grunden för nyplanteringen. Idag bidrar druvan till att öka komplexiteten i flera av Masis viner. Druvan tillför främst en bra tanninstruktur men bidrar också med färg och djup.
Karaktär
Ett komplext vin i modern stil som bjuder på doft av mörka bär så som blåbär och skogshallon. Välbalanserat med intensiv smak av mörka bär samt strama tanniner och lång eftersmak. Servera gärna till viltkött samt lagrade ostar.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Riserva Costasera
- italien
- Masi
- Rött vin
- 619kr 519kr
- Masi Brolo Campofiorin Oro
- italien
- Masi
- Rött vin
- 249kr 209kr